Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Samstag, 20. Juli 2013

En sommerthriller som endte godt: Ingeborg-Bachmann-prisen


Ingeborg-Bachmann-prisen, en av de mest betydningsfulle litteraturprisene i det tyskspråklige området, ble i sommer truet av nedleggelse fra 2014. Den østerrikske rikskringkastingen (ORF), som kringkaster prisen, vurderte å legge ned sendingene for å få sitt budsjett til å gå i balanse. Dette skapte en storm av protester, både i Østerrike og i andre tyskspråklige land, fra forfattere, forleggere, politikere og et kulturbevisst publikum. 
 
I løpet av de junidagene arrangementet pågikk i Klagenfurt, Ingeborg Bachmanns fødeby, ble det imidlertid klart at ORFs generaldirektør Alexander Wrabetz og delstatsminister (Landeshauptmann) i Kärnten, Peter Kaiser (SPÖ) i fellesskap hadde kommet fram til en løsning. Sammen har man nå lykkes med å finne nye sponsorer, og arrangementet kan videreføres.

Og mens alt dette foregikk i kulissene, gikk arrangementet sin gang ved bredden av idylliske Wörthersee: forfattere leste høyt fra sine upubliserte tekster, publikum lyttet både via fjernsyn og live, og fagjuryen kåret årets vinner: Katja Petrowskaja, født 1970 i Kiew. 


Les mer om Ingeborg-Bachmann-prisen og tidligere prisvinnere i Store norske leksikon.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen