Empfohlener Beitrag

Temaside for tyskspråklig samtidslitteratur i Store norske leksikon

Vil du oppdatere deg på tyskspråklig samtidslitteratur på en enkel måte? Store norske leksikon har nå lagd en temaside om tyskspråklig litte...

Donnerstag, 15. Mai 2014

Ukjent novelle av Arthur Schnitzler dukket opp i Cambridge

Det er tydeligvis aldri for sent å oppdage nye tekster av forfattere – selv ikke når de har vært døde i over 80 år.  To germanister fra Wien kom i Cambridge over en hittil ukjent novelle av den østerrikske forfatteren og psykiateren Arthur Schnitzler (1862-1931), en av århundreskiftets mest markante litterater. Teksten heter Später Ruhm og ble skrevet i 1894, før Schnitzler hadde sitt litterære gjennombrudd. Schnitzler-forskere har kjent til tittelen, men alle har gått ut fra at den måtte regnes som tapt. Inntil nå. Teksten, som omfatter ca 150 sider, blir publisert 17.5. i østerrikske Zsolnay-Verlag med et etterord av Wilhelm Hemecker og David Österle. Scheint nicht übel gelungen. […] Einige sehr gute Stellen", skrev Schnitzler i sin dagbok.

Les mer om den litterære sensasjonen hos Spiegel og på hjemmesidene til i Zsolnay-Verlag. Og mer om Arthur Schnitzler i TYSKBOKHYLLE her.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen